01/06/2019

Helen Keller is geboren in 1880 in Amerika en op hele jonge leeftijd is zij doof en blind geworden. Door een hele goede lerares, is ze er in geslaagd door braille te leren maar haar lerares hielp haar ook met een vingeralfabet waarbij woorden in haar hand gespeld werden. Door haar doozettingsvermogen is zij er ingeslaagd om als eerste doofblinde een universitaire titel te behalen.

In 1925 gaf zijn een presentatie bij de Lions conventie in Ohio en heeft ze de Lions uitgedaagd om "Knights of the blinds"  te woorden. Sinds die tijd worden er over de hele wereld projecten georganiseerd voor blinden en slechtzienden. 

Lionsclub De Oude Duinen heeft in 2018 een groots reuze mozaïek georganiseerd in het centrum van Lisse. Met de opbrengst van al donaties en sponsoring hebben we diverse tandems gekocht. Met behulp van deze tandems kunnen blinden en slechtzienden samen met een voorrijder fietstochten maken. 

1 juni 1968 is de sterfdag van Helen Keller en die wordt bij de Lions als herinneringsdag in de agenda gezet aan deze moedige en gedreven vrouw.

Wil je meer weten over Helen Keller?

Haar boek "the story of my life" is verfilmd

https://www.youtube.com/watch?v=-3kqkHT3HzM

Wiki

https://nl.wikipedia.org/wiki/Helen_Keller